Vítanie Nového roka bude v Prešove podľa tradície posledných rokov

31.12.2003 Celý región

Oslavy spojené s vítaním Nového roka 2004 prebehnú v réžii orgánov samosprávy v Prešove od 21. do 1. h na dvoch miestach v centre mesta. Vernosť tradícii zač...
Oslavy spojené s vítaním Nového roka 2004 prebehnú v réžii orgánov samosprávy v Prešove od 21. do 1. h na dvoch miestach v centre mesta. Vernosť tradícii začatej v roku 1999 je podľa tlačového tajomníka Mestského úradu v Prešove Vincenta Saba motivovaná tým, aby sa vyhovelo rozdielnym vekovým kategóriám obyvateľov tohto krajského mesta.

Pred novostavbou Divadla Jonáša Záborského prebehne diskotéka pre mladých, na ktorej zahrajú skupiny P. S. a DX - SONS. V strede pešej zóny pred budovou pobočky Ľudovej banky sa predstavia umelecké telesá, ktorých produkcia má osloviť skôr strednú a staršiu generáciu. Vystúpia okrem iných spevák Otto Weiter, skupina Ploštin Punk a ľudová rozprávačka Araňa z Jarovníc. Z toho miesta prednesie primátor Prešova Milan Benč svoju novoročnú zdravicu a to polnočnom ohňostroji, ktorý by mal trvať asi desať minút.
Tradične bude tiež od 23. do 1. h pre verejnosť otvorená radnica, v ktorej sídli primátor Prešova.
V uvedenom čase osláv nebude centrom premávať mestská doprava, naopak posilnené zostanú policajná a zdravotná služba.
Silvester v Prešove by mal vyjsť na približne 450 tisíc Sk vrátane sponzorských príspevkov.

(jj)
 

Vyberte región

mark